Turku zirņu sautējums ar rīsiem
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Sautējums
-
Rīsi (vai citi putraimi)500 g
-
Sīpols1 gab.
-
Turku zirņi380 g
-
Kokosriekstu piens400 ml
-
Tomāti4 gab.
Garšvielas un piedevas
-
Eļļa1 ēdamk.
-
Karijs1 ēdamk.
-
Kumīns1 tējk.
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Kukurūzas ciete0.5 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rīsus novāri, sekojot norādēm uz iepakojuma.
Sīpolus nomizo un sagriez rupjos gabaliņos. Liec katlā vai kastrolī un apcep eļļā ar kariju, kumīnu un saspiestiem ķiplokiem. Turku zirņus ielej caurdurī, noskalo aukstā ūdenī un notecini. Liec katlā kopā ar kokosriekstu pienu un uzvāri. Kukurūzas cieti izmaisi nelielā ūdens daudzumā un ielej katlā. Uzvāri.
Tomātus sagriez gabalos. Liec klāt sautējumam vai pasniedz atsevišķi. Pievieno sāli un piparus.