Tvaicēti sparģeļi ar vārīto olu mērci

  • Gatavošana 10min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • olas
     3 gabali
  • sinepes
     1.5 tējk.
  • eļļa (neitrālas garšas)
     80 ml
  • zaļumi (dilles, pētersīļi)
     1 bunte (-s)
  • marinēti gurķi
     3 gabali
  • kaperi
     
  • vorčestras mērce
     1.5 ēdamk.
  • sparģeļi
     500 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāra olas

 Blenderī liek 2-3 vārītus olu dzeltenumus

Pievieno sinepes (derēs dižonas, franču vai krievu) un sablendērē visu kopā

Pievieno neitrālas garšas eļļu
Turpina blenderēt līdz sanāk majonēzei līdzīga masa

Sakapā olas baltumus un ber tos iekšā tikko pagatavotajā mērcē

Sakapā zaļumus (dilles, pētersīļus) un marinētus gurķīšus, kā arī sauju ar kaperiem
Visu pievieno mērcei un pievieno sāli pēc garšas
Iemaisa Vorčestras mērci

Nomizo 500g zaļo sparģeļu un liek verdošā ūdenī, kurā ir pievienotas 2 šķipsnas sāls

Sparģeļus vāra 2 minūtes
Dekoram un garšai var pievienot citrona miziņu

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli