Ungāru gulašzupa

  • Gatavošana 2h 20min
  • Viegli
Ungāru gulašzupa
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa šķiņķis
     300 g
  • Sīpols
     2 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Liellopa buljons
     2 L
  • Čili pipari
      1 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Sarkanā paprika
     4 gab.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Paprikas pulveris
     4 ēdamk.
  • Tomātu pasta
     3 ēdamk.
  • Sarkanvīns
     200 ml
  • Ķimenes
     1 sauja (-s)
  • Pipari
     1 ēdamk.
  • Eļļa cepšanai
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolus sagriez plānos salmiņos, ķiploku smalki uzkapā.

Katlā uzsildi eļļu, tur liec iekšā lielos gabalos sagrieztu šķinķi un to nofritē.

Pēc tam pievieno sīpolus, papriku, tomātu pastu, ķimenes, piparus un vēl apcep. Kartupeļus nomizo un sagriez kubiņos, tos liec katlā.

Burkānus nomizo un griez pusripās (mēnestiņos) un papriku griez salmiņos.

Katlā pievieno arī burkānus un papriku.

Pievieno klāt čili piparu un sarkanvīnu – ļauj 10 minūtes pavārīties.

Tad pievieno buljonu un atstāj uz vidējas uguns vārīties līdz viss mīksts – 60 līdz 90 minūtes.

Kad viss gatavs, tad pievieno vēl sāli pēc garšas.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti