Sastāvdaļas
-
Liellopa šķiņķis300 g
-
Sīpols2 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Liellopa buljons2 L
-
Čili pipari1 gab.
-
Burkāni2 gab.
-
Sarkanā paprika4 gab.
-
Kartupeļi2 gab.
-
Paprikas pulveris4 ēdamk.
-
Tomātu pasta3 ēdamk.
-
Sarkanvīns200 ml
-
Ķimenes1 sauja (-s)
-
Pipari1 ēdamk.
-
Eļļa cepšanai100 ml
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sīpolus sagriez plānos salmiņos, ķiploku smalki uzkapā.
Katlā uzsildi eļļu, tur liec iekšā lielos gabalos sagrieztu šķinķi un to nofritē.
Pēc tam pievieno sīpolus, papriku, tomātu pastu, ķimenes, piparus un vēl apcep. Kartupeļus nomizo un sagriez kubiņos, tos liec katlā.
Burkānus nomizo un griez pusripās (mēnestiņos) un papriku griez salmiņos.
Katlā pievieno arī burkānus un papriku.
Pievieno klāt čili piparu un sarkanvīnu – ļauj 10 minūtes pavārīties.
Tad pievieno buljonu un atstāj uz vidējas uguns vārīties līdz viss mīksts – 60 līdz 90 minūtes.
Kad viss gatavs, tad pievieno vēl sāli pēc garšas.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.