Upeņu balzama braunijs

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Upeņu balzama braunijs

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti
     100 g
  • Tumšā šokolāde
     300 g
  • Sviests
     125 g
  • Brūnais cukurs
     150 g
  • Vistas ola
     4 gab.
  • Pekanrieksti
     150 g
  • Cepamais pulveris
     10 g
  • Vaniļas cukurs
     30 g
  • Saldētas upenes
     200 g
  • Balzams Rīgas Melnais upeņu
     150 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī svētku kūka izdosies ikvienam. Trīskārša upeņu deva kārtīgā šokolādes kūciņā. Bagātīgas garšas, kas kusīs uz mēles

Ūdens peldē izkausē pirmo daļu tumšās šokolādes un sviestu.
Saputo olas un cukuru līdz gaisīgām putām, tad masas sajauc, kārtīgi samaisa, pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, šokolādes gabaliņus, sasmalcinātus pekanriekstus, sasaldētas upenes un pielej balzamu.
Samaisa visu kopā, lej formā un cep līdz 180 °C temperatūrai iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 25 minūtes.

Dekorē ar putukrējumu vai trifelēm pēc izvēles.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti