Sastāvdaļas
-
Tunzivs fileja200 g
-
Torremar olīvas olīveļļā8 gab.
-
Saulē kaltēti tomāti6 gab.
-
Piparmētra6 lapiņas
-
Pētersīļi6 lapiņas
-
Citrons1 gab.
-
Kalnu pārslu sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Viss labais slēpjas vienkāršajā.
Viegli sakarsētā pannā apcep iepriekš nosusinātu tunci 3 minūtes no katras puses. Izņem no pannas un noliec uz virtuves dēlīša atpūsties. Pārkaisi ar sāli.
Paralēli gatavo piedevas. No olīvām nolej olīveļļu. Smalki sagriez olīvas, saulē kaltētos tomātus, pētersīļus, piparmētru lapiņas, citrona miziņas, apslaki no burkas nolieto olīveļļu, pievieno sāli un sulu no 1/3 citrona. Pasniedz ar tunci.