Vācu ābolkūka

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Vācu ābolkūka
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     110 g
  • Rīvmaize
     30 g
  • Cukurs
     80 g
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     140 g
  • Ola
     1 gab.

Pildījums

  • Āboli Golden Delicious Rimi
     4 gab.
  • Medus
     2 ēdamk.

Dekors

  • Saldais krējums
     300 ml
  • Cukurs
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Karsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Liec visas mīklas sastāvdaļas virtuves kombainā un saveido mīklā.
Sagriez ābolus uz četrām daļām, izgriez serdi un nomizo mizu.
Liec ūdenī ar citrona sulu.
Mīklu lej cepamtraukā, pa virsu aplejot ar medu.
Sagriez ābolu šķēlītes smalkās strēmelītēs un kārto uz mīklas.
Cep 50 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaina.
Pasniedz ar putukrējumu, saputojot saldo krējumu ar cukuru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli