Sastāvdaļas
Mīkla
-
Baltais cukurs50 g
-
Ola1 gab.
-
Piens50 ml
-
Kviešu milti110 g
-
Soda0.5 tējk.
-
Eļļafritēšanai
Mērce
-
Skābais krējums100 g
-
Cukurs1 ēdamk.
Pasniegšanai
-
Dažādas svaigas ogas400 g
-
Svaigas bazilika lapas1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sajauc visas mīklas sastāvdaļas.
Mīklai jābūt nedaudz plūstošai (kā skābajam krējumam), lai tā iztek caur caurduri, bet ne strauji.
Sakarsē eļļu 180 grādus karstu.
Virs eļļas liec caurduri un pildi iekšā mīklu, un ar karoti spied cauri caurumiņiem, lai cauri krīt mīklas lāsītes.
Tās būs gatavas un zeltaini brūnas jau pāris sekunžu laikā.
Sajauc mērci.
Pasniedz visu kopā, pārberot ar ogām un baziliku.