Vakariņu salāti

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Vakariņu salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Pupiņas Haricot
     400 g
  • Mazie kartupelīši
     400 g
  • Olas
     4 gab.
  • Avokado (liels)
     1 gabali

Mērce

  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Citrona miza
     0.5 gab.
  • Šalotes sīpols
     0.5 gabali
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo 3 katlus. Divos uzvāri karstu ūdeni. Trešajā liec tvaicējamo sietu, kartupeļus, zariņu rozmarīna un tvaicē, kamēr kartupeļi gatavi.
Paralēli, abos katlos kuros ir auksts ūdens, uzvāri tos karstus. Kad burbuļo, vienā lēnām ieliec olas un vāri 5-7 minūtes, atkarībā kādas tev garšo. Bildē vārītās ir 5 minūtes. Pēc tam uzreiz ieliec aukstā ūdenī. Kad atdzisušas, pārgriez uz pusēm un ar karoti izņem ārā.
Otrā katlā ieber sāli un pupiņas un blanšē kādas 4 minūtes, pēc tam uzreiz nokāšot un ieliekot ledus aukstā ūdenī, lai neturpina vārīties. Pēc 3 minūtēm nokās, lai nožūst.

Ķiploku, rozmarīnu un sīpolu ļoti smalki sakapā. Citrona mizu smalki sarīvē. Vienā no katliem, kuru jau izmantoji, liec visas mērces sastāvdaļas un sildi uz ļoti, ļoti mazas liesmas, lai ir silta eļļa, kas ievelkas ar garšām, bet necepās. Tā sildi kādas 15 minūtes.

Avokado sagriez palielos gabalos. Kad visas sastāvdaļas gatavas, liec tās vienā lielā traukā vai 4 mazākos, ja pasniedz individuāli. Pārlej pāri eļļu ar sīpoliem un ķiplokiem, pārber ar pipariem un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes