Ziedkāposta "steiks"
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Ziedkāposts (vidēja izmēra)3 gab.
-
Vārītas bietes500 g
-
Kartupelis5 gab.
-
Citrons2 gab.
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Margarīns Rimi Smart90 g
-
Eļļa3 ēdamk.
-
Pētersīļi10 g
-
Cukurs Rimi Smart1 ēdamk.
-
Sāls, piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Valsts svētkos visam jābūt grezni un eleganti, arī ēdienam! Tāds noteikti ir šis ziedkāposta (jeb tautā sauktā puķkāposta) "steiks" - tas ir piemērots vegāniem, bet iepriecinās arī tos, kas vēlas jaunus garšas piedzīvojumus.
Nomizo un sagriez kartupeļus un atlikušo ziedkāposta daļu. Liec katlā un vāri, līdz tie mīksti. Kad kartupeļi un ziedkāposti ir mīksti, nolej ūdeni un pievieno margarīnu. Ar kartupeļu stampiņu vai blenderi visu samīci viendabīgā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un, ja nepieciešams, nedaudz olīveļļas un citronu sulas.