Ziedkāposta "steiks"

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Ziedkāposta "steiks"

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts (vidēja izmēra)
     3 gab.
  • Vārītas bietes
     500 g
  • Kartupelis
     5 gab.
  • Citrons
     2 gab.
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Margarīns Rimi Smart
     90 g
  • Eļļa
     3 ēdamk.
  • Pētersīļi
     10 g
  • Cukurs Rimi Smart
     1 ēdamk.
  • Sāls, pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Valsts svētkos visam jābūt grezni un eleganti, arī ēdienam! Tāds noteikti ir šis ziedkāposta (jeb tautā sauktā puķkāposta) "steiks" - tas ir piemērots vegāniem, bet iepriecinās arī tos, kas vēlas jaunus garšas piedzīvojumus.

Sagriez ziedkāpostu tā, lai no katra sanāk 6 vienāda izmēra steika gabali. Pārējo ziedkāpostu atstāj biezenim.
Sajauc sasmalcinātas ķiploka daiviņas, sulu un nedaudz rīvētu miziņu no viena citrona, 2 ēdamkarotes eļļas, sauju smalki sakapātu pētersīļu, sāli un piparus pēc garšas.
Marinādi pārlej ziedkāposta ziedkopām un ļauj tām nostāvēties vismaz 15–20 minūtes, lai garšas uzsūcas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C, izklāj ziedkāpostus uz cepamās pannas un liec cepeškrāsnī uz aptuveni 20–25 minūtēm, līdz tie ir zeltaini un mīksti.
Sagriez vārītas bietes kubiņos. Sajauc ēdamkaroti cukura ar šķipsnu sāls, sulu no otra citrona un ēdamkaroti olīveļļas (pēc izvēles). Pārlej marinādi bietēm un ļauj pastāvēt 10–15 minūtes.

Nomizo un sagriez kartupeļus un atlikušo ziedkāposta daļu. Liec katlā un vāri, līdz tie mīksti. Kad kartupeļi un ziedkāposti ir mīksti, nolej ūdeni un pievieno margarīnu. Ar kartupeļu stampiņu vai blenderi visu samīci viendabīgā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un, ja nepieciešams, nedaudz olīveļļas un citronu sulas.

Uz šķīvja liec biezeni, blakus – marinētās bietes un ziedkāpostu. Pārkaisi ar svaigi sakapātiem pētersīļiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes