Vaniļas īriss

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Vaniļas īriss

Sastāvdaļas

  • Vaniļas pāksts
      1 gab.
  • Cukurs
     500 g
  • Saldais krējums
     250 ml
  • Piens
     150 ml
  • Cukura sīrups
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Patiesi izdevies vaniļas īriss iepriecinās ikvienu. Šo viegli saldo īrisu papildina burvīga vaniļas garša. Sagriez kubiņos un uzglabā stikla burkā ar vāciņu.
Izklāj maizes veidni (ap 10 x 30 cm, 30 gabaliem) ar cepamo papīru.

Vaniļas pāksti pārgriez gareniski un izkasi sēklas.

Katliņā sajauc cukuru, krējumu, pienu, vaniļas sēklas un sīrupu. Izmanto lielu, augstu katlu, lai maisījums nepārietu pāri malai. Uz lēnas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, maisot, līdz cukurs ir izšķīdis.

Tad vāri bez maisīšanas, līdz maisījuma temperatūra sasniedz 122°C. Pārbaudi ar digitālo virtuves termometru.

Noņem katlu no uguns un 5 minūtes atdzesē. Pēc tam ar kausu maisi, līdz mīkla kļūst bieza un blāva.

Ielej īrisu veidnē, izlīdzini virsmu un liec ledusskapī atdzesēt. Pirms īriss ir pilnībā atdzisis, to sagriez kubiņos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes