Vaniļas panna cotta

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Vaniļas panna cotta
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Vaniļas pākstis
     3 gab.
  • Piens
     150 ml
  • Saldais krējums
     600 g
  • Želatīna plāksnes
     2 gab.
  • Pūdercukurs
     60 g
  • Grappa
     35 ml
  • Zemenes
      pēc garšas
  • Piparmētra
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

No vaniļas pākstīm izņem sēklas, pākstis un sēklas liec katliņā pie piena un saldā krējuma – to uzvāri.

Tad uz lēnas uguns sildi pienu līdz tas sabiezē, aptuveni 20 minūtes.

To noņem no uguns un atstāj uz 5 minūtēm ievilkties.

Tad pievieno želatīna plāksnes (uzbriedinātas ūdenī) un cukuru – visu iemaisi līdz izšķīdis viendabīgi.

Atdzesē, izkās caur sietu un pievieno nedaudz grappu pēc garšas.

Kad masa gandrīz atdzisusi, tad iepilda trauciņos un liec ledusskapī pavisam atdzesēties.

Pasniedz aukstu ar zemenēm un piparmētras lapām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes