Sastāvdaļas
-
Vaniļas pākstis3 gab.
-
Piens150 ml
-
Saldais krējums600 g
-
Želatīna plāksnes2 gab.
-
Pūdercukurs60 g
-
Grappa35 ml
-
Zemenespēc garšas
-
Piparmētrapēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
No vaniļas pākstīm izņem sēklas, pākstis un sēklas liec katliņā pie piena un saldā krējuma – to uzvāri.
Tad uz lēnas uguns sildi pienu līdz tas sabiezē, aptuveni 20 minūtes.
To noņem no uguns un atstāj uz 5 minūtēm ievilkties.
Tad pievieno želatīna plāksnes (uzbriedinātas ūdenī) un cukuru – visu iemaisi līdz izšķīdis viendabīgi.
Atdzesē, izkās caur sietu un pievieno nedaudz grappu pēc garšas.
Kad masa gandrīz atdzisusi, tad iepilda trauciņos un liec ledusskapī pavisam atdzesēties.
Pasniedz aukstu ar zemenēm un piparmētras lapām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.