Vārītas vistas un rīsu salāti
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Salāti
-
Vistas fileja1 gabali
-
Sezama sēklas (grauzdētas)1 ēdamk.
-
Rīsi100 g
-
Mazais gurķis1 gab.
-
Zaļie zirnīši1 sauja (-s)
-
Redīsi baltie0.25 gabali
-
Burkāns1 gab.
Mērce
-
Citrona sula1 gab.
-
Olīveļļa40 ml
-
Sezama sēklu eļļa10 ml
-
Sālsšķipsniņa
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vārīto vistas fileju apviļā sezama sēklās un sagriez.
Salātus kārto divos līdzņemšanas traukos vai vienā lielā traukā, lai baudītu pusdienas mājās.
Nomizo redīsu un burkānu.
Izmantojot asu nazi, sagriez gurķi, burkānu un redīsu plānās strēmelēs.
Liec sagrieztos dārzeņus, zaļos zirnīšus, sezama sēklas, novārītus un atdzesētus rīsus, kā arī vistas fileju traukā un gatavo mērci.
Sajauc visas mērcei paredzētās sastāvdaļas un pārlej salātiem.
Ja salātus ņem līdzi, mērci ielej atsevišķā traukā un pievieno, pasniedzot salātus.