Sastāvdaļas
-
Olas6 gab.
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kad olas izņem no ledusskapja, to apakšējā daļā izdur nelielu caurumiņu ar smalku adatu.
Olas liec katliņā, kurā pietiktu vietas divreiz vairāk olām. Pārlej ūdeni tā, lai tas nosedz olas ar 3 cm uzviju. Liec uz lielas uguns, līdz ūdens sāk vārīties. Tad nogriez mazu uguni .
Liec taimeri olām (pēc izvēles) – 2 minūtes, lai dzeltenums ir pilnībā jēls; 4 minūtes, lai dzeltenums ir biezs un tekošs; 6 minūtes, lai dzeltenums ir nedaudz jēls un tekošs vidū; 8 minūtes, lai dzeltenums ir izvārījies, bet nav vēl sauss; 10 minūtes, lai dzeltenums ir pavisam izvārījies.
Olas ņem ārā no ūdens un liec ledusaukstā ūdenī, lai tās pārstātu vārīties.
Olas čaulu pārsit un ieliec atpakaļ ūdenī atdzesēties. Tad olas var lobīt un ēst.