Sastāvdaļas
Ogas
-
Dažādas ogas (upenes, mellenes, kazenes)500 g
-
Piparmētru lapiņas12 gab.
-
Baltais cukurs2 ēdamk.
Krēms
-
Biezpiens 5%300 g
-
Baltais cukurs3 ēdamk.
-
Saldais krējums200 g
Drumstalas
-
Sviests50 g
-
Smalkais muslis ar ogām50 g
-
Baltais cukurs1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ogas samaisi ar piparmētru lapiņām un cukuru.
Biezpienu izspied caur sietu vai sablendē.
Saputo saldo krējumu ar cukuru un pievieno biezpienu.
Sajauc cukuru ar musli un sviestu un ieliec saldētavā uz 10 minūtēm.
Saberz drumstalās un liec cepeškrāsnī 10 min. 200 grādos.
Servē bļodā, ogām liekot virsū krēmu un pārberot ar drumstalām.