Vecmāmiņas mīkstā piparkūku kūka
-
Gatavošana 1h
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Sviests un rīvmaizecepešpannai
-
Kviešu milti300 g
-
Cukurs150 g
-
Kanēlis1 tējk.
-
Maltas krustnagliņas1 tējk.
-
Malts ingvers1 tējk.
-
Dzeramā soda1 tējk.
-
Sviests100 g
-
Saldais krējums100 ml
-
Piens100 ml
-
Cukura sīrups50 ml
-
Brūkleņu ievārījums2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Izkausē sviestu. Iejauc sviestu un pārējās sastāvdaļas. Neputo, tikai kārtīgi samaisi. Mīklu lej veidnē.