Vecmāmiņas mīkstā piparkūku kūka

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Vecmāmiņas mīkstā piparkūku kūka

Sastāvdaļas

  • Sviests un rīvmaize
      cepešpannai
  • Kviešu milti
     300 g
  • Cukurs
     150 g
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Maltas krustnagliņas
     1 tējk.
  • Malts ingvers
     1 tējk.
  • Dzeramā soda
     1 tējk.
  • Sviests
     100 g
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Piens
     100 ml
  • Cukura sīrups
     50 ml
  • Brūkleņu ievārījums
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brīnišķīga recepte kārdinoši mīkstai kūkai, kas lieliski iederēsies Ziemassvētku laikā. Kūku gatavo no miltiem, kanēļa, krustnagliņām, dzeramās sodas, sviesta un krējuma. Izcils gardums pie kafijas!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.

Apmēram 1,5 l apaļu vai iegarenu maizes veidni (1 kūkai) iesmērē ar sviestu un apber ar rīvmaizi.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.

Izkausē sviestu. Iejauc sviestu un pārējās sastāvdaļas. Neputo, tikai kārtīgi samaisi. Mīklu lej veidnē.

Cep cepeškrāsns apakšējā daļā apmēram 40–45 minūtes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes