Vegānā austersēņu "vistas" zupa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Vegānā austersēņu "vistas" zupa

Sastāvdaļas

  • Austersēnes
     250 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Selerijas kāts
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Timiāns
     1 bunte (-s)
  • Kartupelis
     1 gab.
  • Ziedkāposts
     0.5 gab.
  • Dārzeņu buljons
     500 ml
  • Sāls un pipari
      Pēc garšas
  • Garšaugi (dilles, pētersīļi, lociņi, koriandra lapas utt.)
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dārzeņus sagriez mazos gabaliņos.
s. Katlā uzkarsē eļļu un liec sautēties sēnes, sīpolus, burkānus, selerijas kātu, ķiplokus un timiāna zariņus, līdz dārzeņi nedaudz mīksti.
Pievieno kartupeļus, ziedkāpostus un buljonu.
Vāri uz lēnas uguns, līdz kartupeļi mīksti.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pirms pasniegšanas pieber smalki sakapātus garšaugus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes