Vegānā austersēņu "vistas" zupa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Vegānā austersēņu "vistas" zupa

Sastāvdaļas

  • Austersēnes
     250 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Selerijas kāts
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Timiāns
     1 bunte (-s)
  • Kartupelis
     1 gab.
  • Ziedkāposts
     0.5 gab.
  • Dārzeņu buljons
     500 ml
  • Sāls un pipari
      Pēc garšas
  • Garšaugi (dilles, pētersīļi, lociņi, koriandra lapas utt.)
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dārzeņus sagriez mazos gabaliņos.
s. Katlā uzkarsē eļļu un liec sautēties sēnes, sīpolus, burkānus, selerijas kātu, ķiplokus un timiāna zariņus, līdz dārzeņi nedaudz mīksti.
Pievieno kartupeļus, ziedkāpostus un buljonu.
Vāri uz lēnas uguns, līdz kartupeļi mīksti.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pirms pasniegšanas pieber smalki sakapātus garšaugus.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Citrusaugļu salāti

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli