Sastāvdaļas
-
Dzeltenais cukīni0.5 gabali
-
Kabacis0.5 gabali
-
Zaļais cukīni0.5 gabali
-
Sīpols1 gabali
-
Tomāts1 gabali
-
Vegānais siers6 šķēlīte (-s)
-
Baziliks
-
Rukola
-
Vegānais pesto4 ēdamk.
-
Vidusjūras garšvielas
-
Sāls un pipari1
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garda vegāniskā lazanja, mazliet izmainīta veselīgāka versija tradicionālājam Itāļu ēdienam, kurā svaigi dārzeņi aizvieto pastas kārtas. Pesto mērce piešķir ēdienam papildu garšas slāni, padarot šo lazanju garšas buķetēm bagātu.
Dārzeņu šķēles kārto uz šķīvja pa krāsām, pārlej ar pašgatavotu vai veikalā pirkto vegāno pesto, tad kārto tomātu sķēles, pamīšus liek vegānā siera šķēles, pa vidu - rukolu.
Pasniedz ar baziliku.