Vegānā upeņu un mango kūka

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Vegānā upeņu un mango kūka

Sastāvdaļas

Smilšu mīkla

  • Margarīns
     150 g
  • Kokosa sviests
     30 g
  • Banāns
     40 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Pūdercukurs
     1 tējk.
  • Auksts augu piens
     30 ml
  • Milti
     250 g

Mango muss

  • Atlaidināts mango Rimi
     300 g
  • Auzu krējums (putošanai)
     250 ml
  • Auzu dzēriens
     100 ml
  • Agar agar
     10 g
  • Kļavu vai cukura sīrups
     30 ml
  • Citronskābe
     0.3 tējk.

Upeņu muss

  • Saldētas upenes Rimi
     300 g
  • Cukurs
     60 g
  • Ūdens
     200 ml
  • Agar agar
     10 g
  • Sojas vai cits augu valsts fermentētais "jogurts"
     250 g

Riekstu karamele

  • Cukurs
     100 g
  • Mandeļu drumstalas Rimi
     50 g
  • Margarīns
     80 g
  • Auzu piens
     30 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Smilšu mīklas sastāvdaļas liec virtuves kombainī un samal mīklā.
Pēc nepieciešamības pievieno vēl miltus vai augu dzērienu.
Izrullē divas apaļas kārtas un izcep tās 180 grādos 15 minūtes.
Atdzesē.
Vienu kārtu liec kūkas formā kā pamatu.
Pagatavo karameli.
Uz lēnas uguns pannā kausē cukuru.
Līdz tas izkusis, pieber mandeles, ļauj tām nedaudz karamelizēties.
Tad pievieno margarīnu un auzu pienu.
Savāri un lej kūkas formā.
Atdzesē karameli.
Gatavo krēmus, sāc ar upeņu.
Upenes samal ar ūdeni un cukuru (iesaku izspiest caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām).
Karsē upeņu masu ar agar agar.
Kad tas ir sasniedzis vārīšanās temperatūru un pulveris izkusis, masu lej bļodā un pievieno "jogurtu".

Masu lej kūkas formā un ļauj padzist. Ledusskapī likt nav obligāti. Kad temperatūra būs ap 36 grādi, masa sāks sastingt.

Kad tas noticis, uzmanīgi pa virsu liec smilšu biskvītu.
Mango samal ar kļavu sīrupu un citronskābi.
Uzputo auzu krēmu.
Auzu dzērienu karsē ar agar agar līdz tas izkusis.
Strauji pievieno mango masu, sajauc.
Pievieno uzputoto auzu krēmu, sajauc un lej pa virsu kūkai.
Kūku liec dzesēties ledusskapī uz vismaz 1 stundu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes