Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Burgeru maizītes4 gabali
-
Zirņu burgeri Apetit4 gabali
-
Vegānu siers6 šķēlīte (-s)
-
Salātipēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Sīpoli
-
Sīpoli300 g
-
Brūnais cukurs30 g
-
Timiānspēc garšas
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Ūdens50 ml
Kukurūza
-
Konservēta kukurūza300 g
-
Olīveļļa10 ml
-
Timiānspēc garšas
-
Paprika kūpināta0.5 tējk.
-
Kumīnsnedaudz
-
Vegāns krējums40 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē grilu, ja izmanto, ja ne, tad krāsni grila režīmā.
Nomizo un plāni sagriez sīpolus. Smalki sakapā ķiploka daiviņu. Liec pannā visas sīpolu sastāvdaļas, sāli un piparus.
Uzvāri uz lielas liesmas, tad nogriez vidēju un sautē, kamēr karamelizējas, apmēram 20 minūtes.
Noliec malā.
Citā pannā liec visas kukurūzas sastāvdaļas un sautē, kamēr krēms sabiezē, bet ir vēl krēmīgs.
Nedaudz sablendē, lai veidojas krēmveidīga masa.
Sakarsē burgeru maizes uz grila vai krāsnī.
Liec cepties vegānos burgerus pēc ražotāja norādījumiem.
Kad gatavi, uz apakšējās maizes liec sīpolus, tad zirņu burgerus, tad sieru, pa virsu salātus.
Uz augšējās maizes uzsmērē kukurūzas krēmu un liec virsū apakšējai.
Pasniedz.