Vegānais zirņu burgers

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Vegānais zirņu burgers
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Burgeru maizītes
     4 gabali
  • Zirņu burgeri Apetit
     4 gabali
  • Vegānu siers
     6 šķēlīte (-s)
  • Salāti
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Sīpoli

  • Sīpoli
     300 g
  • Brūnais cukurs
     30 g
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Ūdens
     50 ml

Kukurūza

  • Konservēta kukurūza
     300 g
  • Olīveļļa
     10 ml
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Paprika kūpināta
     0.5 tējk.
  • Kumīns
      nedaudz
  • Vegāns krējums
     40 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē grilu, ja izmanto, ja ne, tad krāsni grila režīmā.

Nomizo un plāni sagriez sīpolus. Smalki sakapā ķiploka daiviņu. Liec pannā visas sīpolu sastāvdaļas, sāli un piparus.

Uzvāri uz lielas liesmas, tad nogriez vidēju un sautē, kamēr karamelizējas, apmēram 20 minūtes.

Noliec malā.

Citā pannā liec visas kukurūzas sastāvdaļas un sautē, kamēr krēms sabiezē, bet ir vēl krēmīgs.

Nedaudz sablendē, lai veidojas krēmveidīga masa.

Sakarsē burgeru maizes uz grila vai krāsnī. 

Liec cepties vegānos burgerus pēc ražotāja norādījumiem. 

Kad gatavi, uz apakšējās maizes liec sīpolus, tad zirņu burgerus, tad sieru, pa virsu salātus. 

Uz augšējās maizes uzsmērē kukurūzas krēmu un liec virsū apakšējai. 

Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli