Vegānie suši ar sezama mērci

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Vegānie suši ar sezama mērci
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Suši

  • Suši rīsi
     250 g
  • Ūdens
     400 ml
  • Rīsu etiķis
     3 ēdamk.
  • Sāls un cukurs
     1 šķipsniņa (-s)
  • Nori lapas
     4 gabali
  • Burkāns
     1 gabali
  • Kāposts sarkanais
     100 g
  • Sarkanā paprika
     1 gabali
  • Loki
     8 gabali
  • Gurķis
     1 gabali
  • Selerija kāts
     1 gabali
  • Sezama sēklas (grauzdētas)
     50 g
  • Vegānais caciki krēms
     4 ēdamk.

Mērcei

  • Sojas mērce
     60 ml
  • Ingvers
     1 šķēlīte (-s)
  • Citrons (sula)
     0.25 gabali
  • Tahini pasta
     1 ēdamk.
  • Ūdens
     100 ml
  • Medus
     0.5 tējk.
  • Sezama eļļa
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardi vegāniskie suši, pildīti ar svaigiem dārzeņiem un rīsiem, un ietīti klasiskajās "nori" lapās. Pasniedz ar mājās gatavotu sezama mērci, kas piešķir suši bagātīgu un riekstainu garšu. Viegla un veselīga recepte, kas ideāli piemērota vegāniem un veģetāriešiem un ikvienam, kas vēlas izbaudīt suši bez zivīm.

Sietā skalo rīsus, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, vāra uz lēnas uguns maisot, kamēr gatavs.

Sajauc:

  • Cukuru.
  • Sāli.
  • Rīsu etiķi.

Pievieno gataviem rīsiem, tad samaisa un atdzesē.

Mērcei visas sastāvdaļas sablendē līdz krēmīgai masai.

Nori lapu liek uz suši paklājiņa, plānā kārtā izklāj rīsus pa 3/4 lapas, apakšējā malā kārto tievās strēmelēs sagrieztus dārzeņus.

Pievieno caciki krēmu, pārkaisa sezama sēklas un satin suši rulli, ko griež 8 šķēlēs.

 

Pasniedz ar mērci.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes