Sastāvdaļas
Suši
-
Suši rīsi250 g
-
Ūdens400 ml
-
Rīsu etiķis3 ēdamk.
-
Sāls un cukurs1 šķipsniņa (-s)
-
Nori lapas4 gabali
-
Burkāns1 gabali
-
Kāposts sarkanais100 g
-
Sarkanā paprika1 gabali
-
Loki8 gabali
-
Gurķis1 gabali
-
Selerija kāts1 gabali
-
Sezama sēklas (grauzdētas)50 g
-
Vegānais caciki krēms4 ēdamk.
Mērcei
-
Sojas mērce60 ml
-
Ingvers1 šķēlīte (-s)
-
Citrons (sula)0.25 gabali
-
Tahini pasta1 ēdamk.
-
Ūdens100 ml
-
Medus0.5 tējk.
-
Sezama eļļa1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gardi vegāniskie suši, pildīti ar svaigiem dārzeņiem un rīsiem, un ietīti klasiskajās "nori" lapās. Pasniedz ar mājās gatavotu sezama mērci, kas piešķir suši bagātīgu un riekstainu garšu. Viegla un veselīga recepte, kas ideāli piemērota vegāniem un veģetāriešiem un ikvienam, kas vēlas izbaudīt suši bez zivīm.
Sajauc:
- Cukuru.
- Sāli.
- Rīsu etiķi.
Pievieno gataviem rīsiem, tad samaisa un atdzesē.
Nori lapu liek uz suši paklājiņa, plānā kārtā izklāj rīsus pa 3/4 lapas, apakšējā malā kārto tievās strēmelēs sagrieztus dārzeņus.
Pievieno caciki krēmu, pārkaisa sezama sēklas un satin suši rulli, ko griež 8 šķēlēs.
Pasniedz ar mērci.