Vegāniskā korma

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Vegāniskā korma
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Marināde

  • Bio sojas tofu Berief
     400 g
  • Indijas rieksti
     50 g
  • Tomātu pasta
     3 ēdamk.
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Ingvera sakne
      3 cm
  • Garšvielu maisījums Garam Masala
     1 ēdamk.
  • Čili pārslas
     1 tējk.
  • Kurkumas pulveris
     1 tējk.
  • Koriandra sēklas
     1 tējk.
  • Kumīna sēklas
     1 tējk.
  • Augu valsts bezpiedevu jogurts
     250 g

Korma

  • Zaļā paprika
     0.5 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Dārzeņu buljons
     100 ml
  • Kokosriekstu piens
     250 ml
  • Svaigs koriandrs
     1 bunte (-s)
  • Vārīti rīsi
     400 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vegāniskā korma

Tofu saplēs mazākos gabaliņos un apcep uz pannas, līdz tas zeltaini brūns no visām pusēm.
Visas marinādes sastāvdaļas, izņemot tofu, liec blenderī un sablendē, līdz izveidojas viendabīga, bet graudaina masa.
Pievieno sāli pēc garšas.
Iemaisi tofu gabaliņus marinādē un atstāj vismaz uz vienu stundu ievilkties.

Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un liec sautēties papriku (sagrieztu smalkos kubiņos) un sīpolus (sagrieztus smalkos kubiņos), kamēr tie kļūst mīksti.

Pievieno tofu ar visu marinādi, dārzeņu buljonu un vāri uz lēnas uguns 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Pievieno kokosriekstu pienu un turpini vārīt vēl 5 minūtes.
Pievieno sāli pēc garšas.
Pasniedz ar rīsiem un svaigu koriandru.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes