Sastāvdaļas
-
Krāsainā paprika4 gab.
-
Olīveļļapārslacīšanai
-
Lēcas200 g
-
Tomāts2 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Kūpināta grilēta paprika (burkā)80 g
-
Karija pasta1 ēdamk.
-
Kokosriekstu krēms200 g
-
Garšvielas (sāls, pipari, kūpināta paprika, čili)pēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī pildītā paprika būs perfekta vegāniska maltīte, kā arī labi piemērota ikvienam, kas ir eksotisko garšu kombināciju un dārzeņu piekritējs!
Nogriez paprikām "vāciņus", izņem sēklas un liec uz pannas. Pārslaki tās ar olīveļļu, pārkaisi ar garšvielām un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā, līdz tās ir pusgatavas.
Pagatavo papriku pildījumu. Sasmalcini sīpolu un ķiplokus, apcep olīveļļā. Pievieno sasmalcinātu tomātu, kūpinātu papriku un apcep. Pievieno novārītas lēcas, kokosriekstu krēmu, karija pastu un garšvielas. Masu pildi paprikā, liec krāsnī un cep 10-15 minūtes.
Ja ir vēlēšanās, maltīti pasniedz, pārkaisot zaļumus un vegānisko sieru.