Vegāniskā pildītā paprika

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Vegāniskā pildītā paprika
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Krāsainā paprika
     4 gab.
  • Olīveļļa
      pārslacīšanai
  • Lēcas
     200 g
  • Tomāts
     2 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Kūpināta grilēta paprika (burkā)
     80 g
  • Karija pasta
     1 ēdamk.
  • Kokosriekstu krēms
     200 g
  • Garšvielas (sāls, pipari, kūpināta paprika, čili)
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī pildītā paprika būs perfekta vegāniska maltīte, kā arī labi piemērota ikvienam, kas ir eksotisko garšu kombināciju un dārzeņu piekritējs!

Nogriez paprikām "vāciņus", izņem sēklas un liec uz pannas. Pārslaki tās ar olīveļļu, pārkaisi ar garšvielām un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā, līdz tās ir pusgatavas.

Novāri lēcas sālsūdenī, līdz tās ir mīkstas.

Pagatavo papriku pildījumu. Sasmalcini sīpolu un ķiplokus, apcep olīveļļā. Pievieno sasmalcinātu tomātu, kūpinātu papriku un apcep. Pievieno novārītas lēcas, kokosriekstu krēmu, karija pastu un garšvielas. Masu pildi paprikā, liec krāsnī un cep 10-15 minūtes.

Ja ir vēlēšanās, maltīti pasniedz, pārkaisot zaļumus un vegānisko sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli