Vegāniskās bumbiņas ar parmezāna mērci un smailajiem kāpostiem
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Kāposti
-
Smailie kāposti600 g
-
Sviests2 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Vegāniskās bumbiņas
-
Veidojama vegāniskā maltā gaļa600 g
-
Melnie piparipēc garšas
-
Apceptu šalotes sīpolu buljons vai dārzeņu buljons2 ēdamk.
-
Saulē kaltētu tomātu krēms2 ēdamk.
-
Kukurūzas eļļa1 ēdamk.
Piedevas
-
Spageti500 g
Parmezāna mērce
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Apceptu šalotes sīpolu vai dārzeņu buljons1 ēdamk.
-
Ūdens250 ml
-
Saldais krējums100 ml
-
Kukurūzas ciete2 tējk.
-
Rīvēts parmezāns200 g
Dekors
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Kāpostu nomizo un sagriez 8 šķēlēs. Liec šķēles uz cepešpannas. Izkausē sviestu un apsmērē ar to. Pievieno sāli un piparus.
Vegāniskās bumbiņas: Sajauc malto gaļu ar melnajiem pipariem, buljonu un saulē kaltēto tomātu krēmu.
Novāri spageti, sekojot norādēm uz iepakojuma.
Parmezāna mērce: Sīpolu un ķiploku nomizo un sagriez šķēlītēs, apcep atlikušajā eļļā. Pievieno buljonu, ūdeni un krējumu. Vāri aptuveni 5 minūtes. Sajauc kukurūzas cieti ar nedaudz ūdens un pievieno mērcei.
Rupji sasmalcini pētersīļus.
Pasniedz vegāniskās bumbiņas ar ceptiem smailajiem kāpostiem, parmezāna mērci un spageti. Pārkaisi ar pētersīļiem.