Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Veģetārā lazanja
-
Gatavošana 1h 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Šampinjoni500 g
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Dzeltenā paprika1 gab.
-
Sarkanā paprika1 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Rozmarīns1 ēdamk.
-
Timiāns1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Tomātu pasta1 ēdamk.
-
Kumīns1 tējk.
-
Kanēlis1 tējk.
-
Čili pārslas1 tējk.
-
Sarkanvīns50 ml
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Konservēti tomāti400 g
-
Lazanjas plāksnes9 gab.
-
Rīvēts siers300 g
-
Feta300 g
-
Piens250 ml
-
Saldais krējums250 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem.
Lielā pannā sakarsē olīveļļu.
Šampinjonus saplucina nevienādos gabalos un ber pannā.
Pievieno mazos gabalos sagrieztu papriku un sīpolus.
Sagriež ķiplokus un kopā ar rozmarīnu, timiānu, sāli, pipariem pievieno dārzeņiem un sautē 8-10 min.
Pievieno tomātu pastu, kumīnu, kanēli, čili pārslas, visu kārtīgi samaisa un turpina sautēt
Pievieno vīnu, cukuru, tomātus, visu samaisa un sautē vēl 2-3 min.
Lazanjas trauku apslaka ar olīveļļu.
Traukā sakārto lazanjas plāksnes tā, lai tās pārklāj visu pamatni.
Traukā liek pusi no dārzeņu sautējuma.
Pievieno ⅓ rīvēta siera un pusi no fetas siera, ko lauž gabalos un izber pa trauku.
Kārto nākamo slāni ar lazanjas plāksnēm.
Liek atlikušo dārzeņu sautējumu, ⅓ rīvēta siera un atlikušo fetas sieru.
Pa virsu liek lazanjas plāksnes.
Atsevišķā bļodā samaisa pienu un saldo krējumu.
To pārlej lazanjas plāksnēm un apber ar atlikušo rīvēto sieru.
Trauku apklāj ar foliju un liek cepties 40 min.
Tad noņem foliju un liek cepties vēl 20-30 min, līdz siers ir zeltaini brūns.
Lazanju pasniedz siltu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.