Sastāvdaļas
-
Nūdeles200 g
-
Tofu100 g
-
Medus4 ēdamk.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Sezama sēklas1 sauja (-s)
-
Sezama sēklu eļļa100 ml
-
Mandeles100 g
-
Sojas pupiņas50 g
-
Šampinjoni100 g
-
Puravs1 kāts
-
Paprika2 gab.
-
Koriandrs1 bunte (-s)
-
Salāti Pak Choi1 bunte (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Eļļapēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nūdeles liec vārošā ūdenī vārīties, pievienojot sāli un nedaudz eļļas.
Mērcei sagriez ķiploku mazākos gabalos, tad to apcep eļļā kopā ar mandelēm. Pievieno klāt sezama sēklas, medu un sezama eļļu – visu savāra mērcē, aptuveni 5 minūtes līdz karsta.
Pupiņas nolobi un šampinjonus sagriez četrās daļās.
Papriku un puravu sagriez plānās šķēlītēs.
Uz pannas apcep sēnes un sagrieztos dārzeņus, tad pievieno pakčoju un mērci.
Visu pasautē 3 minūtes un tad pievieno sagrieztu tofu.
Pasniedzot pāri liek svaigu kinzu.