Sastāvdaļas
-
Pitas maize2 gabali
-
Siers Rimi Fetika200 g
-
Citrona sula un miziņas0.5 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Tomāts1 gab.
-
Burkāns0.5 gab.
-
Šalotes sīpoli2 gabali
-
Saldais kartupelis1 gab.
-
Burkānu pesto Selection by Rimi2 ēdamk.
-
Eļļafritēšanai
-
Kressalātu mikrosalātidekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Iemarinē sieru, kas sagriezts kubiņos: pievieno citrona sulu un miziņu, rīvētu ķiploku un olīveļļu. Visu sajauc un atstāj iemarinēties, kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas.
Sagriež burkānu, kartupeli un šalotes sīpolu strēmelēs – vāra eļļā, līdz dārzeņi kļūst zeltaini un kraukšķīgi. Uz pāris sekundēm var iemērkt arī tomātu.
Pitas maizi no abām pusēm uzsilda uz pannas vai cepeškrāsnī.
Vienu maizes pusi ieziež ar pesto. Pitas maizi pilda ar dārzeņiem un pasniedz ar kressalātu mikrosalātiem.