Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Vēja kūkas
-
Gatavošana 50min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Mīkla
-
Sviests115 g
-
Ūdens250 ml
-
Milti120 g
-
Sāls0.25 tējk.
-
Olas4 gab.
Pildījums
-
Saldais krējums480 ml
-
Vaniļas ekstrakts2 tējk.
-
Pūdercukurs310 g
-
Biezpiens680 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni uz 230°C.
Bļodā savieno miltus un sāli.
Katlā izkausē sviestu un pievieno ūdeni, līdz tas sāk vārīties.
Nogriež plīts karstumu līdz vidējam, pievieno visus miltus un kārtīgi maisa, līdz veidojas mīklas bumba. Noņem no uguns.
Pa vienai pievieno olas un maisa (ar rokas slotiņu). Masu ievieto pildāmajā maisiņā.
Uz pannas izklāj cepampapīru, tad ar maisiņu spiež ārā kūciņu formas.
Liek cepties 230°C uz 15 minūtēm. Tad samazina uz 180°C un cep vēl 20 min.
Ļauj tām sabrūnēt un tad atstāj atdzesēties krāsnī ar atvērtu durtiņu, lai tās nesaplok.
Pildījums:
Bļodā ielej saldo krējumu, vaniļu, pūdercukuru un uzputo līdz putām.
Pievieno biezpienu un puto līdz vienmērīgai masai.
Kūciņas pārgriež uz pusēm un sapilda ar pildījumu. Pārkaisa ar pūdercukuru.