Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Vieglā pankūku kūka
-
Gatavošana 1h 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Crêpes
-
Milti280 g
-
Sviests85 g
-
Piens710 ml
-
Olas6 gab.
-
Cukurs85 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Ogu sīrups
-
Ogas400 g
-
Cukurs150 g
-
Ūdens250 ml
-
Citrona sula60 ml
-
Citrona miziņa1 gab.
Putukrējums
-
Saldais krējums720 ml
-
Cukurs3 Ēdamkarote
Dekors
-
Svaigas ogasdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavo ogu sīrupu, saliekot visas sastāvdaļas ūdens peldē. Nokāš caur sietiņu un atdzesē ledusskapī.
Bļodā liek miltus, cukuru un sāli. Kārtīgi samaisa visas sastāvdaļas, tad pievieno olas un maisa ar putojamo slotiņu. Pamazām pievieno sviestu (kausētu) un pienu, kārtīgi putojot.
Uzsilda pankūku pannu vai pannu, kuru apsmērē ar olīveļļu, lai nelīp. Lej mīklu ļoti tievā slānī. Cep no abām pusēm līdz viegli zeltainas. Pavisam sacep 20 - 25 pankūkas.
Puto saldo krējumu ar ¾ no ogu sīrupa un cukuru, līdz sanāk putukrējumus. Tam klāt iemaisa atlikušo ¼ no ogu sīrupa.
Veido kūku, sākumā liekot pankūku, tad smērējot putukrējumu vienlīdzīgi pāri visai pankūkai, tad atkal liek pankūku. Un tā atkārto, līdz pēdējai pankūkai.
Virsējo kārtu dekorē ar putukrējumu un ogām.