Viegli pagatavojams tiramisu bez olām
-
Gatavošana 1h 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
maskarpones siers250 g
-
dāmu pirkstiņi1 paciņa (-s)
-
saldais krējums235 ml
-
kakao pulveris30 g
-
šķīstošā kafija1 tējk.
-
ūdens120 ml
-
rums1 ēdamk.
-
cukurs100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī ir tradicionālā tiramisu receptes variants, kurā nav olu. Šis viegli pagatavojamais deserts noteikti pārsteigs ar savu garšu buķeti un aromātu.
Mascarpones sieru sajauc ar 50 g cukura. Saputo saldo krējumu ar 50 g cukura un visu samaisa.
Izšķīdini kafiju verdošā ūdenī un ļaujiet tai atdzist. Pievieno kafijai 1 ēd.k. rumu.
Iegūtajā kafijas maisījumā uz īsu brīdi iemērc biskvīta pirkstiņus. Ievieto tos izvēlētajā tiramisu traukā. Pa virsu smērē sagatavoto krējuma un krēmsiera masu. Pēc tam atkal ielieciet kafijā samērcētos biskvīta pirkstiņus. Kārto šādos slāņos līdz trauka augšai. Virsējo kārtu pārkaisa ar kakao pulveri.
Tiramisu liek ledusskapī savilkties uz vismaz stundu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.