Vienas frikadeles zupa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Vienas frikadeles zupa

Sastāvdaļas

  • Jauktā maltā gaļa Rimi
     500 g
  • Saldēti zaļie zirnīši Rimi
     100 g
  • Seleriju kāti Rimi
     3 gab.
  • Kartupeļi (vidēja izmēra)
     3 gab.
  • Dilles
     10 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sīpols (vidēja izmēra)
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Kartupeļu garšvielas Rimi Smart
     10 g
  • Sāls, pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vienas frikadeles zupa ir ātrāk pagatavojama versija populārajai frikadeļu zupai, kas viennozīmīgi ir daudzu latviešu bērnības garša. Turklāt tā ir sātīga un perfekti piemērota drēgnajiem vakariem!

Nomizo un sagriez sīpolu, ķiploku, kartupeļus, seleriju kātus un burkānu nelielos gabaliņos.
Lielā bļodā liec malto gaļu. Pievieno kartupeļu garšvielas. Samaisi visu kopā un izveido 4 lielas frikadeles. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens, lai masa būtu elastīgāka.
Uzkarsē katlā nelielu daudzumu eļļas un apcep sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi un sāk smaržot. Pievieno kartupeļus, seleriju un burkānu. Samaisi un pielej katlā apmēram 1,5 litrus ūdens.
Kad ūdens sāk vārīties, uzmanīgi liec zupā sagatavotās frikadeles. Nogriez dillēm kātus, sasien buntītē un liec klāt zupā. Samazini uguni un vāri apmēram 7–10 minūtes, līdz frikadeles ir gatavs un dārzeņi ir mīksti.
Kad frikadeles ir gandrīz gatavas, pievieno zupai saldētus zaļos zirnīšus un smalki sagrieztas dilles. Vāri vēl 5–7 minūtes, līdz zirnīši ir mīksti. Pievieno vēl sāli un piparus pēc garšas, ja nepieciešams.
Izņem no zupas diļļu buntīti un pasniedz zupu ar lielajām frikadelēm, dekorējot ar dillēm, ja vēlies.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Meža melleņu zupa

20min • Viegli