Vienas pannas vista ar rudens veltēm

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Vienas pannas vista ar rudens veltēm

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Cāļu šķinķīši Rimi
     500 g
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Ķirbis
     200 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Saldais krējums Rimi 35%
     200 ml
  • Svaigi zaļumi
     1 sauja (-s)
  • Sāls, pipari
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rudenī ceļam galdā Latvijā audzētās veltes, kas ēdienu darīs gardu un sātīgu. Lieliska ideja ātrām darbadienu vakariņām, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts.

Nomizo kartupeļus un burkānu.
Kartupeļus sagriez lielos kubiņos (apmēram 3-4 cm), bet burkānu sagriez apmēram 1 cm platos gabalos.
Nomizo ķirbi un sagriez to lielos gabalos (apmēram 3-4 cm).
Cāļu šķiņķus pārkaisi ar sāli, pipariem un paprikas pulveri, lai garša būtu intensīvāka.
Lielā pannā lej eļļu cepšanai un sildi uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievieno burkānu un vistas šķiņķus.
Apcep visu kopā apmēram 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz vista ir zeltaini brūna.
Apcep visu kopā apmēram 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz vista ir zeltaini brūna.
Pannā rīvē citrona miziņu un pievieno saldo krējumu. Uzliec vāku un ļauj sautēties vēl 5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti un vista ir pilnībā pagatavota.
Sasmalcini svaigos zaļumus un apkaisi ar tiem gatavo ēdienu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli