Sastāvdaļas
Biskvīts
-
Āboli3 gab.
-
Žāvētas vīģes200 g
-
Soda1 tējk.
-
Ūdens250 ml
-
Rīsu milti100 g
-
Sviests150 g
-
Mandeļu milti100 g
-
Cepamais pulveris2 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Pūdercukurs120 g
-
Ola1 gab.
-
Vaniļas cukurs3 tējk.
Karamele
-
Sviests75 g
-
Cukurs75 g
-
Brūnais cukurs75 g
-
Saldais krējums150 ml
-
Kokosa pārslas60 g
-
Mandeļu skaidiņas60 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vīģes sasmalcini, kopā ar āboliem liec katlā, pielej ūdeni un pievieno sodu, karsē aptuveni 5 minūtes, kamēr vīģes mīkstas.
Sakul sviestu ar pūdercukuru, pievieno olu, miltus, cepamo pulveri, sāli, tad sajauc ar vīģu-ābolu masu.