Vīģu kūka

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Vīģu kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Āboli
     3 gab.
  • Žāvētas vīģes
     200 g
  • Soda
     1 tējk.
  • Ūdens
     250 ml
  • Rīsu milti
     100 g
  • Sviests
     150 g
  • Mandeļu milti
     100 g
  • Cepamais pulveris
     2 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pūdercukurs
     120 g
  • Ola
     1 gab.
  • Vaniļas cukurs
     3 tējk.

Karamele

  • Sviests
     75 g
  • Cukurs
     75 g
  • Brūnais cukurs
     75 g
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Kokosa pārslas
     60 g
  • Mandeļu skaidiņas
     60 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo ābolus, sagriez mazos gabaliņos.

Vīģes sasmalcini, kopā ar āboliem liec katlā, pielej ūdeni un pievieno sodu, karsē aptuveni 5 minūtes, kamēr vīģes mīkstas.

Sakul sviestu ar pūdercukuru, pievieno olu, miltus, cepamo pulveri, sāli, tad sajauc ar vīģu-ābolu masu.

Liec ietaukotā pannā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 40–45 minūtes.
Pagatavo karameli: katlā liec cukuru, izkausē, līdz tas sāk karamelizēties, pievieno sviestu un iepriekš uzkarsētu saldo krējumu, samaisi viendabīgā masā, tad pievieno kokosa un mandeļu skaidiņas.
Pārlej kūkai un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli