Vīģu trifeles

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Vīģu trifeles
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Žāvētas vīģes
     200 g
  • Tumšā šokolāde
     150 g
  • Medus
     40 g
  • Mandeles
     50 g
  • Pistācijas
     50 g
  • Konjaks
     1 ēdamk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Kakao pulveris
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Recepte radās vienkārši, meklējot un savienojot savstarpēji saderīgas garšas. Sastāvā nav vielu, kas ātri bojājas, un konjaks zināmā mērā darbojas kā konservants, tāpēc trifeles var arī kādu laiciņu uzglabāt.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un piestā vai blenderī sasmalcina mandeles un pistācijas.

Vīģes, ja nepieciešams, noskalo, nosusina un ar blenderi samaļ putrā.

Vīģēm pārlej konjaku, pieber sasmalcinātos riekstus, pievieno arī kanēli, medu un izkausēto šokolādi.

Visu sajauc un atdzesē.

 Kad vīģu masa padzisusi, veido glītas bumbiņas, apviļā tās kakao pulverī, un vīģu trifeles ir gatavas.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes