Sastāvdaļas
-
Žāvētas vīģes200 g
-
Tumšā šokolāde150 g
-
Medus40 g
-
Mandeles50 g
-
Pistācijas50 g
-
Konjaks1 ēdamk.
-
Kanēlis1 tējk.
-
Kakao pulverispēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Recepte radās vienkārši, meklējot un savienojot savstarpēji saderīgas garšas. Sastāvā nav vielu, kas ātri bojājas, un konjaks zināmā mērā darbojas kā konservants, tāpēc trifeles var arī kādu laiciņu uzglabāt.
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un piestā vai blenderī sasmalcina mandeles un pistācijas.
Vīģes, ja nepieciešams, noskalo, nosusina un ar blenderi samaļ putrā.
Vīģēm pārlej konjaku, pieber sasmalcinātos riekstus, pievieno arī kanēli, medu un izkausēto šokolādi.
Visu sajauc un atdzesē.
Kad vīģu masa padzisusi, veido glītas bumbiņas, apviļā tās kakao pulverī, un vīģu trifeles ir gatavas.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.