Sastāvdaļas
Vīnes šnicele
-
Teļa šķiņķis600 g
-
Rīvmaize200 g
-
Olas2 gab.
-
Eļļafritēšanai
-
Miltinedaudz
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Brūnā mērce
-
Sviests200 g
-
Sīpols1 gab.
-
Baltvīns100 ml
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Buljons200 ml
-
Timiānspēc garšas
-
Rozmarīnspēc garšas
-
Milti2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Teļa šķinķi guļus iegriež pa vidam nepārgriežot līdz galam, tad atver un izklāj vienā gabalā.
Uzmanīgi, nesadalot šķiņķi izklapē to pēc iespējas lielāku, uzber sāli un piparus.
Panē miltos, tad olā un tad rīvmaizē, atkārto.
To liec fritēties karstā pannā ar karstu eļļu, kura ir tik daudz, lai noklātu visu šķinķi. Fritē aptuveni 3-5 minūtes līdz zeltaina.
Liek krāsnī uz 20 minūtēm 180 grādos.
Vīnes šnicele
Brūnā mērce
Sagriez sīpolus un ķiplokus gabalos.
Pusi sviesta liec katliņā uz vidējas uguns, izkausē to, tad pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un rozmarīnu. Tos pasutini sviestā 3 minūtes.
Tad pievieno baltvīnu un ļauj tam nedaudz pavārīties, palielinot uz lielāku uguni.
Pārlej pāri buljonu, uzvāri līdz burbulim, ļauj novārīties aptuveni 20 minūtes.
Tad pievieno klāt atlikušo sviestu ieputojot to mērcē. Pievieno pavairāk sāli un tad pievieno 2 ēdamkarotes miltu paralēli maisot. Mērci pasniedz karstu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.