Vīnes šnicele

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti
Vīnes šnicele
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Vīnes šnicele

  • Teļa šķiņķis
     600 g
  • Rīvmaize
     200 g
  • Olas
     2 gab.
  • Eļļa
      fritēšanai
  • Milti
      nedaudz
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Brūnā mērce

  • Sviests
     200 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Baltvīns
     100 ml
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Buljons
     200 ml
  • Timiāns
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Milti
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Teļa šķinķi guļus iegriež pa vidam nepārgriežot līdz galam, tad atver un izklāj vienā gabalā.

Uzmanīgi, nesadalot šķiņķi izklapē to pēc iespējas lielāku, uzber sāli un piparus.

Panē miltos, tad olā un tad rīvmaizē, atkārto.

To liec fritēties karstā pannā ar karstu eļļu, kura ir tik daudz, lai noklātu visu šķinķi. Fritē aptuveni 3-5 minūtes līdz zeltaina.

Liek krāsnī uz 20 minūtēm 180 grādos.

Vīnes šnicele

Brūnā mērce

Sagriez sīpolus un ķiplokus gabalos.

Pusi sviesta liec katliņā uz vidējas uguns, izkausē to, tad pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un rozmarīnu. Tos pasutini sviestā 3 minūtes.

Tad pievieno baltvīnu un ļauj tam nedaudz pavārīties, palielinot uz lielāku uguni.

Pārlej pāri buljonu, uzvāri līdz burbulim, ļauj novārīties aptuveni 20 minūtes.

Tad pievieno klāt atlikušo sviestu ieputojot to mērcē. Pievieno pavairāk sāli un tad pievieno 2 ēdamkarotes miltu paralēli maisot. Mērci pasniedz karstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli