Vīnogu kūka

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Vīnogu kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Karamele

  • Brūnais cukurs
     135 g
  • Ūdens
     40 g
  • Sviests
     45 g

Vīnogas

  • Dažādas vīnogas
     300 g
  • Apelsīna miziņa
     0.5 gab.
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.

Mīkla

  • Kviešu milti
     260 g
  • Cepamais pulveris
     1.5 tējk.
  • Soda
     0.5 tējk.
  • Brūnais cukurs
     160 g
  • Baltais cukurs
     105 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Olas
     2 gab.
  • Svaigais siers
     280 g
  • Sviests
     85 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vīnogu kūka

Gatavo karameli: uz lēnas uguns kausē cukuru, līdz tas izkūst, tad lēnām pielej karstu ūdeni un iemaisi sviestu.
Vīnogas apmaisi ar brūno cukuru un apelsīnu miziņu.
Uzkarsē krāsni līdz 175 grādiem.
Saputo olas ar cukuriem un svaigo sieru un piejauc mīkstu sviestu.
Izsijā miltus ar sodu un cepamo pulveri, iemaisi pie olu masas.
Kūkas formā (formas diametrs 20 cm) kārto vīnogas, pārlej ar karameli, uzlej mīklu, izlīdzini un cep aptuveni pusotru stundu jeb kamēr, iedurot koka irbulīti, mīkla nelīp klāt.
Kad kūka padzisusi, izgriez to no formas un apmet otrādi, lai vīnogas būtu virskārtā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti