Vīnogu salāti

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Vīnogu salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Brokolis
     300 g
  • Lapu kāposta lapiņas
     200 g
  • Vīnogas bez kauliņiem
     300 g
  • Āboli
     200 g
  • Avokado
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Pekanrieksti
     60 g
  • Apelsīna miza
     0.33 1/3 gab.
  • Medus
     1 tējk.
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Feta
     200 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec tvaicētāju, liec tajā brokoļus (sadalītus mazākos gabalos) un tvaicē, kamēr ir kļuvuši mīksti, bet vēl ar kraukšķi.

Pēdējās 2 tvaicēšanas minūtēs pievieno arī lapu kāpostu.

Visu izcel ārā un atdzesē.

Nomizo un sagriez mazos kubiņos ābolus. Sagriez avokado gabaliņos. Izspied ķiploku caur ķiplokspiedi. Sagriez pekanriekstus palielos gabalos. Smalki sarīvē apelsīna mizu. Sagriez Fetas sieru gabaliņos.

Kad viss ir atdzisis, samaisi visas sastāvdaļas, viegli iemasējot, lai siers iejaucas, un pasniedz. Ja sanāk, ieliec ledusskapī uz dažām stundām pirms pasniegšanas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli