Sastāvdaļas
-
Brokolis300 g
-
Lapu kāposta lapiņas200 g
-
Vīnogas bez kauliņiem300 g
-
Āboli200 g
-
Avokado1 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Pekanrieksti60 g
-
Apelsīna miza0.33 1/3 gab.
-
Medus1 tējk.
-
Olīveļļa20 ml
-
Feta200 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā liec tvaicētāju, liec tajā brokoļus (sadalītus mazākos gabalos) un tvaicē, kamēr ir kļuvuši mīksti, bet vēl ar kraukšķi.
Pēdējās 2 tvaicēšanas minūtēs pievieno arī lapu kāpostu.
Visu izcel ārā un atdzesē.
Nomizo un sagriez mazos kubiņos ābolus. Sagriez avokado gabaliņos. Izspied ķiploku caur ķiplokspiedi. Sagriez pekanriekstus palielos gabalos. Smalki sarīvē apelsīna mizu. Sagriez Fetas sieru gabaliņos.
Kad viss ir atdzisis, samaisi visas sastāvdaļas, viegli iemasējot, lai siers iejaucas, un pasniedz. Ja sanāk, ieliec ledusskapī uz dažām stundām pirms pasniegšanas.