Vīnogu tarte ar kazas sieru

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Vīnogu tarte ar kazas sieru
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Vīnogu karamele

  • Vīnogas
     150 g
  • Ūdens
     40 g
  • Brūnais cukurs
     75 g

Cepumu pamatnes

  • Rudzu cepumi Selga
     150 g
  • Sviests
     50 g
  • Olas dzeltenumi
     2 gab.

Pasniegšanai

  • Kazas siers ar miziņu
     180 g
  • Salāti Valeriana
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vīnogu tarte ar kazas sieru

Katliņā liec vīnogas, cukuru un ūdeni, karsē, līdz vīnogas mīkstas un veidojas karamele.
Atdzesē.
Sasmalcini pulverī cepumus, piejauc sviestu un olu dzeltenumus.
Izlīdzini ietaukotās tartes formās (7 cm diametrā) un cep 175 grādos aptuveni 10–15 minūtes, tad atdzesē.
Kazas sieru sagriez šķēlēs un apcep uz pannas no abām pusēm, līdz siers mīksts.
Kārto uzkodas: izceptā tartes formā liec dažus valeriana salātus, apcepto kazas sieru un pārlej vīnogu karameli.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli