Virtuļu eglīte

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Virtuļi

  • Kviešu milti
     300 g
  • Muskatrieksts
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Soda
     0.5 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Piens
     200 ml
  • Ola
     1 gab.
  • Augu eļļa
     3 ēdamk.

Glazūra

  • Pūdercukurs
     200 g
  • Piens
     2 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Zaļā krāsa
     2 ēdamk.

Dekors

  • Cukura dekori
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Virtuļu eglīte

Vienā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, muskatriekstu, cepamo pulveri, sodu un šķipsniņu sāls.
Lielākā bļodā liec olu, cukuru, vaniļas cukuru un eļļu.
Saputo viendabīgā masā.
Olu masai trijās daļās pakāpeniski pievieno pienu un miltu maisījumu.
Kad mīkla ir gatava, to pildi konditorejas maisā un no tā virtuļu pannā, kas ieziesta ar eļļu.
Cep 180 °C 15 min. līdz virtuļi ir gatavi un nelīp pie kociņa.
Atdzesē.
Gatavo glazūru - traukā liec pūdercukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls.
Pamazām pievieno pienu.
Visu kārtīgi samaisi, lai izveidotos viendabīga masa.
Pievieno pārtikas krāsu un kārtīgi izmaisi.
Ja nepieciešams pievieno vēl pienu.
Virtuļus iemērc glazūrā un uzreiz dekorē ar cukura dekoriem.

Līdzīgas receptes

Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes