Virtuļu sendvičs ar ievārījumu un vārīto krēmu

  • Gatavošana 6h
  • Viegli
Virtuļu sendvičs ar ievārījumu un vārīto krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Milti
     500 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Raugs
     15 g
  • Olas
     4
  • Sviests
     125 g
  • Eļļa cepšanai
     1 L

Krēmam

  • Olas dzeltenums
     6
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Kartupeļu ciete
     1.5 ēdamk.
  • Sviests
     100 g
  • Pūdercukurs
     80 g

Dekorēšanai

  • Ievārījums
     100 g
  • Ogas
     
  • Konditorejas maisiņš
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc miltus ar sāli, pūdercukuru un raugu.
Jauc ar mikseri, izmantojot mīklas maisāmos uzgaļus.
Pievieno sviestu, tad pa vienai olai.
Mīkla gatava, kad tā kļuvusi staipīga, nedaudz ķepīga.
Liec mīklu uz 3–4 stundām ledusskapī.
Izveido 60–80 gramu smagas, palielas mīklas bumbas un uzraudzē tās siltā vietā.
Katlā sakarsē eļļu līdz 160 grādiem.
Lai virtuļi uzreiz neapdegtu un varētu pieregulēt eļļas temperatūru, liec pirmo mīklas bumbu eļļā uz neliela cepamā papīra gabala.
Cep aptuveni 2 minūtes no katras puses.
Apceptos virtuļus nosusini papīra dvielī un apviļā pūdercukurā.
Kamēr mīkla ledusskapī, pagatavo krēmu.
Visas sastāvdaļas liec bļodā, bļodu – tvaika peldē un karsē, līdz krēms sabiezē.
Tad to liec citā, vēsā traukā un ledusskapī atdzesē.
Pārgriez virtuļus uz pusēm un pildi ar ievārījumu, ogām un krēmu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli