Viskija liellopa gaļas burgers

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Kotlete

  • Liellopa maltā gaļa
     450 g
  • Svaigs baziliks (sagriezts)
     2 šķipsniņa (-s)
  • Olas
     2 gab.
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Melnie pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)

Burgeris

  • Viskijs
     4 ēdamk.
  • Bekona strēmelītes
      4 gab.
  • Dzeltenie sīpoli
     2 gab.
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Bekona tauki (no saceptā bekona)
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Burgeru maizītes
     4 gabali
  • Mērce BBQ
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā bļodā savieno visas kotletes sastāvdaļas un samaisa kārtīgi. Tad veido kotlešu formas un liec ledusskapī atdzesēties.

Cep bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem bekona strēmeles, uzliek uz papīrdvieļa. Taukus no bekona cepšanas pataupa.

Pannā bekona taukiem pievieno olīveļļu. Tajā apcep sīpolus, kas sagriezti strēmelēs. Pievieno sāli un piparus un cep, līdz sīpoli ir karamelizējušies.

Atsevišķā traukā ielej viskiju un smalki sagrieztu ķiploku. Ieliek kotletes un ļauj marinēties 15 minūtes. Tad apgriež kotleti otrādi un atstāj uz vēl 15 minūtēm.

Cep kotletes uz vidējas uguns 5 minūtes no katras puses. Pēdējā cepšanas minūtē uz kotletes uzliek divas siera šķēles, lai tas nedaudz izkausējas.

Kotletes liek uz apakšējās maizes. Pa virsu liek karamelizētos sīpolus un bekona šķēles. Uzliek otru maizi un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes