Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Viskija liellopa gaļas burgers
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Kotlete
-
Liellopa maltā gaļa450 g
-
Svaigs baziliks (sagriezts)2 šķipsniņa (-s)
-
Olas2 gab.
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Melnie pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Ķiploki3 daiva (-s)
Burgeris
-
Viskijs4 ēdamk.
-
Bekona strēmelītes4 gab.
-
Dzeltenie sīpoli2 gab.
-
Olīveļļa2 Ēdamkarote
-
Bekona tauki (no saceptā bekona)2 Ēdamkarote
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Burgeru maizītes4 gabali
-
Mērce BBQpēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lielā bļodā savieno visas kotletes sastāvdaļas un samaisa kārtīgi. Tad veido kotlešu formas un liec ledusskapī atdzesēties.
Cep bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem bekona strēmeles, uzliek uz papīrdvieļa. Taukus no bekona cepšanas pataupa.
Pannā bekona taukiem pievieno olīveļļu. Tajā apcep sīpolus, kas sagriezti strēmelēs. Pievieno sāli un piparus un cep, līdz sīpoli ir karamelizējušies.
Atsevišķā traukā ielej viskiju un smalki sagrieztu ķiploku. Ieliek kotletes un ļauj marinēties 15 minūtes. Tad apgriež kotleti otrādi un atstāj uz vēl 15 minūtēm.
Cep kotletes uz vidējas uguns 5 minūtes no katras puses. Pēdējā cepšanas minūtē uz kotletes uzliek divas siera šķēles, lai tas nedaudz izkausējas.
Kotletes liek uz apakšējās maizes. Pa virsu liek karamelizētos sīpolus un bekona šķēles. Uzliek otru maizi un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.