Sastāvdaļas
-
Vīnogu kauliņu eļļa30 ml
-
Cāļu šķiņķi500 g
-
Ķirbis cepšanai600 g
-
Ķiploks3 gabali
-
Briseles kāposti300 g
-
Rozmarīns4 kātiņi
-
Lielogu dzērvenes80 g
-
Demerara brūnais cukurs2 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Sakarsē pannā eļļu un apcep šķiņķīšus no ādas puses.
Izcel ārā, noliekot kādā traukā, un pannā saliec ķirbjus (nelielos gabalos ar visu mizu), kāpostus (sagrieztus uz pusēm), ķiplokus (sadalītus pa daiviņām un saspiestus), pusi rozmarīna lapiņu, sāli, piparus un samaisi.
Uzliec pa virsu vistas gabalus, tad pārējās rozmarīna lapiņas, uzber dzērvenes, cukuru, piparus un vēl nedaudz sāli, vairāk uz vistas gabaliem.
Cep 35-40 minūtes, kamēr viss gatavs.
Pasniedz karstu.