Vista vīnogās

  • Gatavošana 1h 10min
  • Viegli
Vista vīnogās
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Vista
     1 gab.
  • Vīnogas
     500 g
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Rozmarīns
      5 zariņi
  • Timiāns
      5 zariņi
  • Baziliks svaigs
      5 zariņi
  • Sīpoli saldie
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu.

Pa to laiku sakarsē pannu uz lielas liesmas, ielej eļļu un liec vistas gabalus ar ādu uz leju.

Apcep, lai ir zeltaini brūni no abām pusēm.

Izcel ārā vistas gabalus un pannā liec pusi no sīpoliem (sagrieztiem 8 gabalos), ķiploka (sadalītā daiviņās), vīnogām un bazilika, bet timiānu un rozmarīnu liec visu.

Uzliec vistas gabalus, šoreiz ar ādu uz augšu un pārējās sastāvdaļas pa virsu un apkārt. 

Uzber sāli un piparus un liec krāsnī cepties uz 45 minūtēm. 

Izņem un uzreiz pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes