Sastāvdaļas
-
Vīnogu kauliņu eļļa30 ml
-
Vista1 gab.
-
Vīnogas500 g
-
Ķiploks1 gabali
-
Rozmarīns5 zariņi
-
Timiāns5 zariņi
-
Baziliks svaigs5 zariņi
-
Sīpoli saldie2 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 210 grādus karstu.
Pa to laiku sakarsē pannu uz lielas liesmas, ielej eļļu un liec vistas gabalus ar ādu uz leju.
Apcep, lai ir zeltaini brūni no abām pusēm.
Izcel ārā vistas gabalus un pannā liec pusi no sīpoliem (sagrieztiem 8 gabalos), ķiploka (sadalītā daiviņās), vīnogām un bazilika, bet timiānu un rozmarīnu liec visu.
Uzliec vistas gabalus, šoreiz ar ādu uz augšu un pārējās sastāvdaļas pa virsu un apkārt.
Uzber sāli un piparus un liec krāsnī cepties uz 45 minūtēm.
Izņem un uzreiz pasniedz.