Sastāvdaļas
-
Vīnogu kauliņu eļļa3 ēdamk.
-
Sviests80 g
-
Vistas vai citu putnu aknas450 g
-
Svaigi spiesta apelsīnu sula60 ml
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Rozmarīns1 tējk.
-
Apelsīna miziņa0.5 gab.
-
Saldais krējums150 ml
-
Apelsīnu liķieris ("Grand Marnier")1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie pipari1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pannā sakarsē eļļu un 20 g sviesta. Ļauj, lai izkūst un sakarst.
Liec klāt aknas un cep uz lielas liesmas, līdz tās ir gatavas, iekšā izcepušās – kādas 6-8 minūtes.
Kad gandrīz gatavas, pievieno apelsīnu sulu, ķiploku (smalki sakapātu), rozmarīnu (smalki sakapātu), apelsīna miziņu (smalki sarīvētu), saldo krējumu un liķieri, ja vēlies to izmantot. Pasautē 3 minūtes uz vidēji lielas liesmas, lai saldais krējums nedaudz reducējas.
Noņem no liesmas, nedaudz atdzesē (3 minūtes) un liec blenderī. Pievieno atlikušo sviestu, sāli, piparus un sablendē līdz ļoti krēmīgai masai. Blendē kādas 2 minūtes.
Izņem no blendera, ieliec traukā, pievieno apelsīnu liķieri un apelsīna miziņu. Samaisi. Liec ledusskapī, lai atdziest.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.