Sastāvdaļas
-
Cālis1.5 kg
-
Sviests20 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa30 ml
-
Ķiploks2 gabali
-
Ķimenes1 tējk.
-
Malta paprikapēc garšas
-
Burkāni300 g
-
Fenhelis1 gabali
-
Ķirbis300 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Pārsmērē vistu ar eļļu un Izkausētu sviestu, pārkaisi ar sāli, pipariem, ķimenēm un papriku. Ieliec iekšā ķiplokus (pārgrieztus uz pusēm).
Liec pannā uz pamatnes vai uz restes.
Sasien kopā vistas kājas un paslēp spārnus zem ķermeņa.
Samazini krāsns temperatūru līdz 180 grādiem, liec pannu ar vistu vidējā nodalījumā un cep vienu stundu.
Burkānus pārgriez gareniski uz pusēm. Fenheli sagriez 4 daļās. Ķirbi sagreiz palielos gabalos. Izņem ārā pannu, ieber dārzeņus, kārtīgi samaisi ar šķidrumu, kas izveidojies pannā (tajā ir visas garšvielu un vistas garšas), un liec atpakaļ uz 35 minūtēm, ievietojot pannu vienu līmeni zem vidējā.