Vistas cepetis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Gatavošana 1h 45min
  • Vidēji grūti
Vistas cepetis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Cālis
     1.5 kg
  • Sviests
     20 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Ķiploks
     2 gabali
  • Ķimenes
     1 tējk.
  • Malta paprika
      pēc garšas
  • Burkāni
     300 g
  • Fenhelis
     1 gabali
  • Ķirbis
     300 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. 

Pārsmērē vistu ar eļļu un Izkausētu sviestu, pārkaisi ar sāli, pipariem, ķimenēm un papriku. Ieliec iekšā ķiplokus (pārgrieztus uz pusēm). 

Liec pannā uz pamatnes vai uz restes. 

Sasien kopā vistas kājas un paslēp spārnus zem ķermeņa. 

Samazini krāsns temperatūru līdz 180 grādiem, liec pannu ar vistu vidējā nodalījumā un cep vienu stundu. 

Burkānus pārgriez gareniski uz pusēm. Fenheli sagriez 4 daļās. Ķirbi sagreiz palielos gabalos. Izņem ārā pannu, ieber dārzeņus, kārtīgi samaisi ar šķidrumu, kas izveidojies pannā (tajā ir visas garšvielu un vistas garšas), un liec atpakaļ uz 35 minūtēm, ievietojot pannu vienu līmeni zem vidējā. 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes