Vistas cepetis ar sakņaugiem

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Vista
     1 kg
  • Ghee sviests
     2 ēdamk.
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.
  • Kartupeļi 
     8 gab.
  • Burkāni
     4 gabali
  • Selerijas sakne
     0.25 gab.
  • Mazas bietes
     3 gab.
  • Mazs ķirbis
     0.2 gab.
  • Kanēļa standziņas
      2 gab.
  • Mandarīni
     3 gab.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      2 zariņi

Garšvielu maisījums

  • Četru piparu maisījums
     1 tējk.
  • Kumīns
     0.5 tējk.
  • Krustnagliņas
      10 gab.
  • Kūpināts sāls
     1 tējk.
  • Čili piparu pārslas
     1 tējk.
  • Koriandra sēklas
     0.5 tējk.
  • Aromātiskie pipari
      3 gab.
  • Saldā čili pulveris
     1.5 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vistas cepetis ar sakņaugiem

Uzsildi krāsni līdz 180-190 grādiem.
Sagriez dārzeņus un mandarīnus vienādos gabalos.
Liec dārzeņus pannā, pievieno kanēļa standziņas, rozmarīnu, sāli, apslaki ar eļļu un samaisi visu.
Piestā sasmalcini visas garšvielas.
Pievieno apelsīna miziņu un olīveļļu, visu samaisi, pievieno tomātu pastu un brūno cukuru, samaisi.
Ņem vistu, pārgriez un iekšpusi iesmērē ar 3 ēdamkarotēm pastas, apgriez otrādi un iezied ar atlikušo garšvielu maisījumu. Novieto vistu uz restes virs dārzeņiem.
Pievieno Ghee sviestu un liec cepties cepeškrāsnī 180-190 grādos uz pusotru stundu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes