Vistas cepetis

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rozmarīns
      2 zariņš
  • Dzērvenes
     250 g
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Vesela vista
     1 gab.

Mērce

  • Sviests (mīksts)
     60 g
  • Balzamiko etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Rozmarīns
     2 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi Gardēžu vistas cepeša video recepte. Svētku vakariņas nav iedomājamas bez garda cepeša. Pagatavo sūlīgu vistas cepeti apelsīnu kažociņā.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C.

Bļodā sajauc visas mērces / garšaugu sviesta sastāvdaļas un ierīvē vistu.

Cepamajā pannā kārto dzērvenes un rozmarīna zariņus.

Pa virsu liek ar garšaugu sviestu ieziestu vistu.

Apelsīnu pārgriež 4 daļās.

Vistai pāri izspiež apelsīna sulu.

Apelsīna šķēlītes saliek ap vistu.

Liek cepties 45 min. 220 °C. Pēc tam samazina temperatūru līdz 180 °C un cep vēl 45 min.

Vistu pasniedz, pārlejot ar dzērveņu mērci, kas izveidojusies uz pannas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli