Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

Sastāvdaļas

Vistas fileja

  • Vistas krūtiņas
     2 gabali
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • BBQ garšvielu maisījums ar rozmarīnu un dzērvenēm
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.

Biezenis

  • Ziedkāposts
     1 gab.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Selerijas sakne
     50 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Sviests
     60 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

Visgardāk šī recepte izdodas, ja iegādājies veselu vistu un izgriez divas filejas, atstājot arī ādu. No atlikušām vistas daļām varēsi pagatavot gan buljonu, gan vēl kādu citu vistas gaļas ēdienu.
Vistas filejas apslaki ar eļļu un ierīvē ar sāli un garšvielām.
Karsē cepeškrāsni līdz 190°C, ideāli būtu, ja vēl pievienotu grila režīmu.
Vistas fileju liec cepeškrāsnī cepties uz 16 -18 minūtēm.
Paralēli katlā vāri ziedkāpostu ar selerijas sakni un kartupeļu šķēlēm.
Kad dārzeņi gatavi, nokās sietā un ļauj 3 minūtes iztvaicēties liekajam mitrumam.
Liec atpakaļ katlā, pievieno sāli un sviestu.
Sablendē krēmīgā biezenī.
Pasniedz vistu, sagrieztu mazākās šķēlītēs ar krēmīgo biezeni.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli