Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Vistas fileja2 gabali
-
Malta paprika1 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Citrona sula0.5 ēdamk.
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Sezama sēklas1 tējk.
Salāti
-
Ledus salātipēc garšas
-
Garais gurķis1 gabali
-
Tomāti2 gab.
-
Sīpols1 gab.
Mērce
-
Bazilika pesto2 ēdamk.
-
Majonēze3 ēdamk.
-
Citrona sula1 tējk.
-
Cietais siers20 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vistas fileju ierīvē ar eļļu, garšvielām un citrona sulu.
Ietin to folijā un cep cepeškrāsnī 190 grādos 20 minūtes.
Tad sagriez gabaliņos.
Fileju var gatavot arī jau sagrieztu uz pannas, sākumā pievienojot garšvielas ar eļļu, bet, kad gaļa gatava, arī citrona sulu.
Sagriez salātus un liec kārtās, pārlej ar mērci, sajaucot tās sastāvdaļas.
Virsū kārto vistas filejas gabaliņus un pārkaisi ar sarīvētu sieru.