Sastāvdaļas
Rīsi
-
Jasmīna rīsi180 g
-
Karsts ūdens450 ml
-
Ķirbis cepšanai300 g
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Sīpols50 g
-
Apelsīna miza1 gab.
Vista
-
Atkauloti vistas šķiņķīši500 g
-
Timiāna lapiņas2 tējk.
-
Paprikas pulveris0.5 tējk.
-
Kumīns0.25 tējk.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Pannā liec eļļu, sakarsē, pievieno sīpolus (nomizotus, smalki sakapātus), ķiplokus (smalki sakapātus), sāli un pasautē uz nelielas liesmas 10 minūtes.
Tikmēr bļodā sajauc visas vistas sastāvdaļas (pievieno arī sāli un piparus pēc garšas, ķiploka daivas izspied caur ķiplokspiedi).
Ceptajiem sīpoliem pievieno rīsus, ķirbi (nomizotu, nelielos gabalos), apelsīna mizu (smalki sarīvētu), ūdeni, sāli un piparus. Samaisi.
Virsū liec gaļu, pārklāj ar vāku vai foliju un liec krāsnī uz 40 minūtēm.
Pieskati, lai viss ūdens neiztvaiko, tomēr tam pilnībā jāuzsūcas.
Pēdējās 10 minūtēs noņem vāku un cep, kamēr gatavs.
Pārkaisi zaļumus (petersīļus, maurlociņus vai baziliku) un pasniedz.