Vistas frikadeles sēņu mērcē

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Vistas frikadeles sēņu mērcē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Bio cāļa maltā gaļa
     600 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Baltmaize (izmērcēta pienā)
     100 g
  • Vistas ola
     2 gab.
  • Saldētas vai svaigas sēnes
     400 g
  • Sviests
     50 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Sāls, pipari
      pēc garšas
  • Kartupeļi, marinēti gurķi
      piedevās, pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nogaršo īsteno Latvijas garšu, pagatavojot vistas frikadeles krēmīgā sēņu mērcē un pasniedzot šo maltīti ar vārītiem kartupeļiem un marinētiem gurķiem!

Bļodā sajauc malto gaļu, smalki sakapātu sīpolu, ķiplokus, izmērcētu baltmaizi ar pienu, olas, sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles.
No sagatavotās masas izveido frikadeles aptuveni 3-4 cm diametrā.
Lielā katlā uzvāri ūdeni ar ēdamkaroti sāls. Pievieno frikadeles un vāri 10 minūtes.
Kamēr frikadeles vārās, pannā sviestā apcep sēnes.
No katla ar frikadelēm nosmel lielāko daļu buljona, atstājot aptuveni 100 ml. Katlā pievieno apceptās sēnes un saldo krējumu.

Pasniedz frikadeles ar kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, pārkaisot ar svaigām dillēm. Piedevās pasniedz marinētus gurķus.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli